kolko struva kuhnya po poruchka

Колко струва кухня по поръчка? Каква е цената на кухня по поръчка, създадена за моето пространство и според моите предпочитания? Два от най-честите въпроси, които си задаваме щом започнем да обзавеждаме дома. Това се дължи на факта, че кухнята е помещение, което рядко можем да организираме с готови идеи, каквито например са достъпни за други стаи като спалня, хол или антре.

Да започнем с това, че цената за кухня по проект може да варира значително в зависимост от размерите, формата, използваните материали, дори цветовете. Важни са и допълненията, които искате да има – шкафове, механизми, както дори дръжките и лед осветлението.

За да имате първоначална представа, водете се от принципа, че ПДЧ е най-евтиният материал, а вратички от МДФ увеличават цената. Ако искате кухнята ви да е от фрезован или боядисан МДФ цената се покачва чувствително.

Един параметър, по който можете да се ориентирате за цената, е колко линейни метри кухня искате. Към 2023-та цените варират от 800 докъм 2400 лв. на линеен метър. Така например, ако искате кухня 4 линейни метра от ПДЧ, базовата цена може да е около 4000 лв., без да се броят допълнителни шкафове и аксесоари.

Важно е да се отбележи, че в цената на кухня по поръчка влизат следните, понякога невидими за крайния клиент, променливи:

  • Цени на материали и консумативи
  • Цени за кантиране
  • Цени за труд и монтаж
  • Цени на производители на дръжки/аксесоари/лед осветление
  • Нужен брой хора за изпълнение на проекта
  • Очаквано време за изпълнение и доставка
  • Плотове или врати от висококачествени, премиум материали като мрамор и тн.

Както сами разбирате, пресмятането на цена за кухня по поръчка е изключително трудно. За да усленим този процес за вас, крайните клиенти, които правят проучване на пазара, сме създали калулатор, който достатъчно точно може да ви генерира очаквана цена за кухнята, която искате. Цъкнете долу и вземете оферта: