Детската стая е онова пространство, което нямаме търпение да обзаведем още преди раждането и в което влагаме най-много любов, мисъл и старание. Представяме си мебели, които съчетават комфорт, безопасност и, разбира се, са много красиви. Водещата идея, когато обзавеждаме стая за новородено или детска стая, е да създадем уютна и стимулираща среда, която ще подкрепя растежа и развитието на новия член на семейството. Осъзнаваме, че това често е трудна задача, затова в този текст ще ви представим практични и креативни съвети, които да ви насочат при обзавеждането на тази специална стая. Независимо дали изберете обзавеждане по поръчка или готови решения.

Тема

Избирането на цветова палитра, по която да се водите, е сред най-добрите отправни точки при обзавеждането на детска стая. Да заложите на меки, пастелни и топли тонове е винаги добра идея. Нека стените са кремави или бели – така ще имате повече възможности за цветови акценти в мебелите. Силните, ярки нюанси едва ли ще донесат комфорт и успокоение на бебето. А в крайна сметка не е ли сладкият сън основната идея?

Всичко на една ръка разстояние

След като вече сте избрали стаята или пространството, което ще отделите за отглеждане на детето, планирайте разпределението на мебелите. Започнете от основните – легло, модул за повиване, скрин/гардероб. Организирайте всичко така, че да е ви е под ръка, за да не губите излишно време в критични моменти като повиване и преобличане. Избирайте мебели, които имат по няколко функции или с опция за модифициране щом детето порасне.

Легло

Безспорно най-важната мебел, на която да обърнете внимание. Помислете дали искате вариант, който е с люлеещ механизъм или такъв с комод за преобличане за максимално удобство. Минималистичното решение е да заложите на модел, който е в светли тонове и расте заедно с вашето мъниче. Матракът, обиколникът и спалното бельо са от съществено значение за качеството на съня. Ако детето ви е по-голямо, е по-подходящо да помислите за Монтесори легло – нашият вариант стана истински хит малко след като го пуснахме.

Съхранение

В момента, в който започнете да купувате всичко необходимо, ви става ясно точно колко неща са крайно наложителни. Затова изберете обзавеждане, което събира максимално вещи, заемайки минимално пространство. Не се притеснявайте, ако не разполагате с достатъчно място. Важното е да имате поне един голям шкаф, в който да наредите пелени, козметика и дрешки. Ако разполагате с повече място, помислете и за кът за хранене, в който да можете да кърмите новороденото си на спокойствие.

Снимка: Sisi Angelove

Декорация

Това, което прави вашата детска стая ваша, е декорацията. Подберете красиви рисунки за стените, рафтчета с книжки и елементи от всички хора, които обичат детето – ръчно направена играчка от баба или красива фотография от чичо. Нека всичко е в меки тонове, които успокояват.

Независимо с какво пространство разполагате, ние имаме решението за вас – обзавеждане на детска стая според точните ви желания и нужди (разбира се и бюджет). Обадете ни се на 0899766076 и заявете своя безплатен оглед сега!